Merengue de alune (Dacquoise

 Merengue de alune (Dacquoise)


10 albușuri


2 1/2 cani făină de alune / făină (sau migdale)


1 1/2 cană zahăr granulat


Cremă de unt cu gălbenuș de ou


10 galbenusuri de ou


1 1/3 cani zahăr pudră


5 linguri de făină universală


1 1/4 cană de lapte, care fierbe fierbinte


10 oz unt nesărat, temperatura camerei


1 lingură extract de vanilie


Ingrediente pentru glazură


1 cană zahăr


4-5 lingurițe de suc de lămâie dacă nu vă place aroma de lămâie, folosiți lapte în loc


1/2 linguriță extract de vanilie


1 lingură praf de cacao pentru partea de culoare ciocolată


De asemenea


16 oz zmeură


2 cani felii de migdale


SUA obișnuit - metric


Instrucțiuni


Prep


Preîncălziți cuptorul la 300 ° F cu raftul în mijloc.


Dacă nu aveți făină de alune măcinată, puteți folosi un tocător de legume pentru a le toca mărunt.


Folosind o tigaie rotundă de 8 inci, urmăriți un cerc în jurul ei pe hârtie pergament, tăiați în jurul acesteia dând aproximativ 1 până la 2 inci în plus. Acum repetați-l suficient pentru a obține 10 cercuri.


Faceți Dacquoise alune


Bateți 10 albușuri la mare într-un vas bine curățat de orice vas de grăsime până când este spumos. Cu mixerul încă în funcțiune, începeți să adăugați treptat 1 1/4 ceașcă de zahăr, aproximativ o lingură pe rând. Odată ce s-a adăugat zahărul, batem bezeaua timp de aproximativ 5 minute.


Acum adăugați făina de alune în 2-3 adăugiri, pliante cu grijă după fiecare. Nu pliați prea mult, altfel aluatul se va dezumfla și nu va face un albastru adecvat.


Împărțiți aluatul între toate cercurile de pergament și răspândiți-l în cercul desenat într-un strat foarte subțire. Acum coaceți două dintre straturi odată, așezându-le pe o foaie de copt. Coaceți timp de aproximativ 5 minute sau până la o culoare ușor aurie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească fără a scoate din hârtia pergament. Continuați să coaceți toate straturile de tort astfel.


Dacă folosiți făină de migdale, aluatul dvs. va fi foarte alb, fără petele pe care le vedeți în aluatul făcut cu făină de alune.


Prajiti migdalele feliate:


Întindeți aproximativ 2 căni de migdale feliate pe o foaie de copt și coaceți, aruncând des într-un cuptor preîncălzit la 325F până când este ușor auriu, aproximativ 5-8 minute. Urmăriți cu atenție nucile în timp ce trec de la gata la arsă în câteva secunde. Odată prăjite, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.


În timp ce straturile se coc, faceți Cremă de unt cu gălbenuș de ou


Cum se face crema de unt cu gălbenuș de ou


Combinați 10 gălbenușuri de ou cu 1 1/3 căni de zahăr pudră și bateți până se omogenizează. Acum adăugați 5 linguri de făină pentru toate scopurile și bateți din nou până când nu apar bulgări. În timp ce continuați să bateți, adăugați 1 1/4 cani de lapte fierbinte-fierbinte în amestecul de gălbenușuri de ou, având grijă să nu adăugați prea mult dintr-o dată sau gălbenușurile de ou se vor coaja.


Adăugați amestecul într-o cratiță și gătiți la foc mediu, amestecând energic și continuu până când amestecul fierbe și se îngroașă considerabil. Pe măsură ce amestecul începe să se îngroașă, acesta va arăta nodulos, dar pe măsură ce bateți, se va netezi. Gatiti cam 2-3 minute dupa fierbere, pentru a scapa de gustul fainii. Se răcește la temperatura camerei.


Bateți untul la temperatura camerei la maxim timp de aproximativ 5 minute, oprindu-vă pentru a zgâria fundul vasului de mai multe ori. Untul trebuie să arate de culoare alb pal și foarte pufos.


Acum, în 2-3 adăugiri, adăugați cremă răcită la untul bătut, bătând între ele pentru a încorpora. În cele din urmă, adăugați 1 lingură de extract de vanilie și bateți încă o dată pentru a încorpora. Nu biciuiti mai mult decat este necesar, altfel cremul de unt se va separa.


Pentru a asambla tortul Esterhazy:


Așezați o puțină de glazură pe tablă sau platou. Puneți primul strat de prăjitură peste glazura tamponată și acum îndepărtați cu grijă hârtia pergament. Completați cu aproximativ două linguri pline de glazură și întindeți-le pentru a face un strat uniform. Faceți același lucru cu straturile de tort rămase și glazură. Nu acoperiți stratul superior cu glazură.


Nu puneți prea mult glazură pe fiecare strat sau nu veți avea suficient pentru părțile laterale ale tortului la final. Cantitatea de îngheț pe fiecare strat va părea o cantitate foarte mică, dar este suficientă.


După ce ați terminat stratificarea tortului, acoperiți părțile laterale ale tortului cu cremă de unt rămasă.


Cum se face Lemon Glaze


Adăugați 1 cană zahăr pudră, 1/2 linguriță extract de vanilie și aproximativ 3 lingurițe suc de lămâie și amestecați. Dacă este greu să amestecați, adăugați mai mult suc de lămâie până când devine dens, dar răspândit. Glazura nu trebuie să fie prea curgătoare sau va curge de pe tort.


Rezervați aproximativ 2 linguri de glazură și adăugați 1 lingură de pudră de cacao. Se amestecă. Transferați într-o pungă cu fermoar și închideți. Scoate un colț.


A decora


Răspândiți glazura albă deasupra tortului, apropiindu-vă de margini, dar încercând să nu o lăsați să coboare pe părți. Acum faceți o spirală deasupra tortului cu glazura de ciocolată. Apoi luați un cuțit și faceți 8 dungi trăgându-l de la mijloc spre exterior. Faceți încă 8 dungi între primul set mergând în direcția opusă, din exterior în interior.


Pentru a acoperi părțile laterale cu migdale feliate, luați o mână de felii și apăsați-le pe părțile laterale dacă nu vă pasă de design sau luați petale întregi de felii de migdale bucată cu bucăți și apăsați-le pe partea laterală a tortului. Privind imaginile de mai jos puteți


decideți cum ați dori să o faceți.


Luați aproximativ 16 oz de zmeură și aranjați-le de-a lungul marginii exterioare a tortului.


Lăsați tortul să stea la temperatura camerei timp de aproximativ o oră sau două înainte de a pune în frigider și lăsați-l acolo timp de aproximativ 12 ore înainte de a servi.

Comentarii