- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Rollatini de dovlecei este un fel de mâncare delicioasă, brânză, încărcată cu legume! Se face cu fâșii de dovlecei la grătar umplute cu o umplutură de busuioc, apoi rulate și acoperite cu marinara, mozzarella și coapte la cuptor până când brânza este fierbinte și topită.
Rollatini de dovlecei este un fel de mâncare delicioasă, brânză, încărcată cu legume! Se face cu fâșii de dovlecei la grătar umplute cu o umplutură de busuioc, apoi rulate și acoperite cu marinara, mozzarella și coapte la cuptor până când brânza este fierbinte și topită.
INGREDIENTE
- 2 dovlecei mari , de 14 oz fiecare, tăiați longitudinal în 12 felii groase (1/4 inch)
- 1/2 linguriță sare kosher
- piper negru proaspăt , după gust
- 1 cană de sos marinara rapid
- 1 ou mare
- 2/3 cană de brânză ricotta degresată , îmi place Polly-O
- 1/2 cană de brânză Pecorino Romano rasă , plus mai multe pentru servire
- 1/4 cană busuioc tocat
- 1 cățel de usturoi , tocat
- 3/4 cană 3 oz mozzarella mărunțită
INSTRUCȚIUNI
- Preîncălziți cuptorul la 400F. Intinde 1/4 cana de sos marinara pe fundul unui vas de copt de 13 x 9 inch.
- Tăiați dovleceii pe lungime, în felii groase de 1/4 inch până când aveți un total de 12 felii aproximativ de aceeași dimensiune. Este cel mai ușor să faci asta cu o mandolină.
- Condimentați ambele părți ale dovlecelului cu 1/2 linguriță de sare și piper, apoi grătiți pe o tigaie pe grătar la foc mare pentru a ajuta la uscarea dovleceilor, până când se formează semne flexibile și la grătar, dar care nu sunt gătite complet, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
- Într-un castron mediu, bateți oul, apoi amestecați împreună cu ricotta, Pecorino Romano, busuioc, usturoi, 1/8 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.
- Răspândiți amestecul de ricotta (aproximativ 1 1/2 linguri fiecare) uniform pe fiecare felie de dovlecei, întinzându-se pentru a acoperi.
- Rulați feliile și aranjați-le fiecare cusătură în jos în vasul pregătit. Completați fiecare cu 1 lingură sos marinara și 1 lingură brânză mozzarella și acoperiți bine cu folie.
- Coaceți 20 de minute sau până când brânza este fierbinte și topită.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Comentarii
Trimiteți un comentariu