Prăjitura Banoreo – fără coacere, rețetă rapidă și delicioasă

 Prăjitura Banoreo - fără coacere, rețetă rapidă și delicioasă

blatul:

  • 200 de grame de Oreo powder
  • 80 de grame de unt topit

crema și finisare:

  • 1,3 kg banane (adică 7 banane care, în medie, au cântărit câte 180 de grame)
  • 4 ouă mari
  • 70 de grame de unt moale
  • 200 de grame de zahăr
  • zeama de la 2 lămâi mari
  • 250 de grame de mascarpone
  • 400 ml. smântână pentru frișcă
  • 2 linguri de extract de vanilie/zahăr vanilat după gust
  • 35 de grame de gelatină
  • zeama de la 1 portocală
  • 250 de grame de Oreo crumble

Mod de preparare prăjitură Banoreo fără coacere

Blatul

1. Amestecăm 200 de grame de Oreo powder cu untul topit.

Presăm acest amestec într-un strat uniform, într-o formă rectangulară de 21*21 cm, care corespunde ca suprafață uneia rotunde cu diametrul de 24 cm, deci puteți folosi ca alternativă această formă. Dăm forma la congelator.

Prepararea cremei

2. Cât timp blatul de biscuiți al prăjiturii noastre se întărește, avem timp să ne ocupăm de crema pentru a noastră prăjitură Banoreo. Pentru început, punem 30 de grame de gelatină la hidratat într-un castronel, cu 100 ml. apă rece.


3. Crema pentru prăjitura Banoreo are la bază un curd de banane, asemănător celui de lămâie sau portocale și care se poate păstra într-un borcan închis chiar și 2 săptămâni, la frigider. Este delicios și se poate consuma ca atare, cu biscuiți, clătite etc. Noi azi vom construi crema noastră pe baza lui. Se face din ingredientele simple din poza de mai jos.

Preparare banana curd

4. Ouăle, 4 banane, 70 de grame de unt moale, 200 de grame de zahăr și zeama de la 1 lămâie le dăm la blender până la obținerea unei compoziții foarte fine. Transferăm compoziția într-o crăticioară cu fundul mai gros și o punem pe foc mediu.

5. Amestecăm în continuu, insistând pe fundul crăticioarei, până când compoziția se înfierbântă și se îngroașă.

6. Trebuie să atingă temperatura de aproximativ 75 de grade. Dacă nu avem termometru, știm că este gata atunci când îmbracă frumos spatula.

7. Turnăm această cremă fiartă de banane într-un castron și o lăsăm să se răcească, amestecând din când în când, ca să nu prindă pojghiță. Când nu mai este atât de fierbinte, dar încă o simțim caldă, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine până se dizolvă complet.



8. Pentru a finaliza crema pentru prăjitura Banoreo, batem spumă tare smântâna pentru frișcă împreună cu mascarpone și vanilia.

9. Adăugăm peste crema fiartă cu banane, care trebuie să fie abia ușor călduță, 1/3 din brânza mascarpone cu frișcă. Amestecăm energic.

10. Adăugăm restul de mascarpone și frișcă și încoporăm ușor, amestecând delicat, ca să obținem o compoziție omogenă și în același timp spumoasă.

Asamblarea prăjiturii

11. Pentru a asambla această prăjitură Banoreo, turnăm 1/2 din cremă peste blatul întărit și o nivelăm  o nivelăm cu grijă cu o spatulă.

12. Presărăm 100 de grame de Oreo crumble într-un strat uniform și dăm forma la congelator pentru 15 minute.

13. În crema rămasă, adăugăm 150 de grame de Oreo crumble și omogenizăm. Scoatem forma din congelator și adăugăm crema cu bucățele crocante de Oreo deasupra primului strat. Nivelăm și dăm din nou la congelator pentru 15 minute.

Prăjitura Banoreo – decor și servire

14. Între timp, pregătim decorul: punem la hidratat 5 grame de gelatină în 75 ml. apă rece. Pregătim într-un castronel zeama de lămâie rămasă. Decojim bananele rămase și le tăiem în cercuri. Adăugăm bananele tăiate peste zeama de lămâie și le amestecăm ușor, ca să ajungă lămâia pe fiecare bucată.

15. După trecerea timpului de setare (15 minute), scoatem prăjitura din congelator. Scurgem bananele de lămâie prin sită și le distribuim pe toată suprafața prăjiturii.

16. Topim gelatina hidratată la punctul 14, pe aburi sau la microunde, și o amestecăm cu zeama de portocală. Distribuim rapid, cu lingura, deasupra bananelor, să ne asigurăm că stratul de jeleu ajunge peste tot. Dăm la frigider pentru 3 ore 

Este potrivit de dulce, răcoritoare și foarte gustoasă.

Mod de preparare prăjitură Banoreo fără coacere

Blatul

1. Amestecăm 200 de grame de Oreo powder cu untul topit.

Presăm acest amestec într-un strat uniform, într-o formă rectangulară de 21*21 cm, care corespunde ca suprafață uneia rotunde cu diametrul de 24 cm, deci puteți folosi ca alternativă această formă. Dăm forma la congelator.

Prepararea cremei

2. Cât timp blatul de biscuiți al prăjiturii noastre se întărește, avem timp să ne ocupăm de crema pentru a noastră prăjitură Banoreo. Pentru început, punem 30 de grame de gelatină la hidratat într-un castronel, cu 100 ml. apă rece.



3. Crema pentru prăjitura Banoreo are la bază un curd de banane, asemănător celui de lămâie sau portocale și care se poate păstra într-un borcan închis chiar și 2 săptămâni, la frigider. Este delicios și se poate consuma ca atare, cu biscuiți, clătite etc. Noi azi vom construi crema noastră pe baza lui. Se face din ingredientele simple din poza de mai jos.

Preparare banana curd

4. Ouăle, 4 banane, 70 de grame de unt moale, 200 de grame de zahăr și zeama de la 1 lămâie le dăm la blender până la obținerea unei compoziții foarte fine. Transferăm compoziția într-o crăticioară cu fundul mai gros și o punem pe foc mediu.

5. Amestecăm în continuu, insistând pe fundul crăticioarei, până când compoziția se înfierbântă și se îngroașă.

6. Trebuie să atingă temperatura de aproximativ 75 de grade. Dacă nu avem termometru, știm că este gata atunci când îmbracă frumos spatula.

7. Turnăm această cremă fiartă de banane într-un castron și o lăsăm să se răcească, amestecând din când în când, ca să nu prindă pojghiță. Când nu mai este atât de fierbinte, dar încă o simțim caldă, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine până se dizolvă complet.



8. Pentru a finaliza crema pentru prăjitura Banoreo, batem spumă tare smântâna pentru frișcă împreună cu mascarpone și vanilia.

9. Adăugăm peste crema fiartă cu banane, care trebuie să fie abia ușor călduță, 1/3 din brânza mascarpone cu frișcă. Amestecăm energic.

10. Adăugăm restul de mascarpone și frișcă și încoporăm ușor, amestecând delicat, ca să obținem o compoziție omogenă și în același timp spumoasă.

Asamblarea prăjiturii

11. Pentru a asambla această prăjitură Banoreo, turnăm 1/2 din cremă peste blatul întărit și o nivelăm  o nivelăm cu grijă cu o spatulă.

12. Presărăm 100 de grame de Oreo crumble într-un strat uniform și dăm forma la congelator pentru 15 minute.

13. În crema rămasă, adăugăm 150 de grame de Oreo crumble și omogenizăm. Scoatem forma din congelator și adăugăm crema cu bucățele crocante de Oreo deasupra primului strat. Nivelăm și dăm din nou la congelator pentru 15 minute.

Prăjitura Banoreo – decor și servire

14. Între timp, pregătim decorul: punem la hidratat 5 grame de gelatină în 75 ml. apă rece. Pregătim într-un castronel zeama de lămâie rămasă. Decojim bananele rămase și le tăiem în cercuri. Adăugăm bananele tăiate peste zeama de lămâie și le amestecăm ușor, ca să ajungă lămâia pe fiecare bucată.

15. După trecerea timpului de setare (15 minute), scoatem prăjitura din congelator. Scurgem bananele de lămâie prin sită și le distribuim pe toată suprafața prăjiturii.

16. Topim gelatina hidratată la punctul 14, pe aburi sau la microunde, și o amestecăm cu zeama de portocală. Distribuim rapid, cu lingura, deasupra bananelor, să ne asigurăm că stratul de jeleu ajunge peste tot. Dăm la frigider pentru 3 ore apoi prăjitura se poate servi.



Este potrivit de dulce, răcoritoare și foarte gustoasă.



Comentarii