(Ingredientele prezentate sunt pentru 13 bucăţi )
Ingrediente pentru blat :
250 gr făină, 2 ouă, 150 ml lapte cald, 30 ml ulei, un plic drojdie uscată(10g), o lingură zahăr, un praf de sare
Ingrediente pentru sirop :
400 ml apă, 150 gr zahăr, o fiolă esenţă rom
Ingrediente pentru decor : 5
00 ml frişcă lichidă, un plic tort-gelee roşu
Mod de preparare
Prepararea aluatului. Intr-un bol adanc se pune făina. Din laptele cald cu drojdia uscată şi o lingură de zahăr se formează o maia, care se lasa in loc căldut circa 10 minute. Maiaua se toarnă peste făină, se adaugă rand pe rand ouăle, uleiul, si se amestecă bine toate ingredientele cu o lingură pana avem un aluat omogen. Se obtine un aluat moale, perfect omogen, la care se adauga un praful de sare si se mai amestecă bine circa 5 minute . Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie si se lasă să crească circa 30 minute in loc căldut .
Comentarii
Trimiteți un comentariu