Ingrediente
- 1 conservă linte (400 g)
- 1 conservă ciuperci (400 g)
- 1 morcov
- ½ păstârnac
- ¼ ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguriţă pudră de ardei iute, opţional
- 1 linguriţă nucşoară
- 1 linguriţă cimbru
- 2 linguri ulei de măsline
- roşii uscate, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. După ce căleşti la foc mic timp de câteva minute, le dai deoparte.
Într-o oală, pui morcovul, păstârnacul şi ţelina spălate şi curăţate, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă la foc mediu, apoi le scoţi cu o paletă.
Într-un blender, pui legumele fierte şi răcite, amestecul din tigaie, lintea şi ciupercile din conservă, bine scurse, făina şi asezonezi cu nucşoara, chimionul, cimbrul, sarea şi piperul după gust. Mixexi până obţii o compoziţie consistentă.
Torni compoziţia într-o tavă pentru cozonac, cu hârtie de copt. Laşi la cuptor 30-35 de minute, până se rumeneşte. Îl laşi la răcit, apoi îl dai la frigider peste noapte.
Laşi drobul la temperatura camerei 1 oră înainte de servire şi decorezi cu roşii uscate.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu