Timpi de preparare
- Timp de preparare: 120 min
- Timp de gatire: 30 min
- Gata in: 2 ore, 30 min
Ingrediente
- sare
- 2 cutii roşii decojite
- 1 pachet foi lasagna
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 200 g caşcaval ras
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei
- 50 g unt
Pentru sosul alb
- 70 g unt
- 70 g făină
- 1 litru lapte
- nucşoară
- 4 ciuperci albe
- 2 cepe
- 500 g carne tocată
Mod De Preparare
Rețeta de lasagna cu carne tocată nu este deloc dificil de făcut dacă urmărești recomandările de mai jos. Îți spunem pas cu pas cea mai simplă rețetă de lasagna cu carne tocată.
Cum faci cea mai bună lasagna cu carne tocată
1. Se prepară sosul de carne pentru care se pun la călit în 50 g unt ceapa tocată mărunt, ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi usturoiul feliat. Se adaugă şi carnea, roşiile tăiate mărunt, vinul şi două linguri de ulei. Se fierb la foc mic timp de 45 de minute până ce sosul scade bine.
4. Foile de lasagna se fierb 10 minute în apă cu puţin ulei şi apoi se scurg şi se folosesc pentru a monta lasagna cu carne tocată într-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acoperă în totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie de sos de carne. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se aşază mozzarella.
Lasagna cu carne tocată se serveste caldă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu