pentru blat
5 oua5 linguri zahar5 linguri ulei5 linguri apa5 linguri faina3 linguri cacaoun praf sare
pentru sosul de capsuni
250 gr capsuni3 linguri zahar
pentru crema mascarpone
500 gr mascarpone100 gr zahar pudra300 ml smantana dulce ptr frisca
5 gr gelatina
pentru jeleul de capsuni
250 gr capsuni
50 gr zahar50 ml apa5 gr gelatina
Mod de preparare prajitura cu mascarpone si capsuni
Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
Mixam galbenusurile cu uleiul si emulsia rezultata o adaugam peste albusuri. Adaugam si apa si incorporam, cu ajutorul unei spatule.Adaugam faina si cacao si incorporam. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)
Coacem la 180 grade, pentru circa 30 minute. Lasam blatul sa se raceasca apoi il asezam pe un fund sau un platou cu fata in jos, si desprindem cu grija hartia de copt.Cat a stat blatul in cuptor am pregatit sosul de capsuni. Capsunile taiate cubulete impreuna cu zaharul le punem sa fiarba la foc mic, pana cand capata consistenta de dulceata, dar ceva mai subtire. Lasam sa se raceasca si intindem in strat subtire peste blat.Frecam mascarponele cu zaharul pudra pana devine cremos.Mixam smantana dulce pentru frisca pana devine ferma si o amestecam cu mascarponele.
5 gr gelatina
50 gr zahar
Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema si incorporam. Gelatina nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand o adaugam in crema.
Intindem crema peste stratul de caspuni si nivelam. Dam la frigider si preagatim jeleul de capsuni. Capsunile taiate cuburi le amestecam cu zaharul si apa si le punem sa fiarba la foc mic. Cand compozitia incepe sa se lege dam deoparte si, cat inca este fierbinte, adaugam gelatina.
Lasam sa se raceasca complet si apoi adaugam jeleul peste crema mascarpone si il intindem pe toata suprafata prajiturii.
Dam la frigider pentru cel putin trei-patru ore, de preferat peste noapte, apoi taiem prajitura cuburi, avand grija sa stergem cutitul inainte de fiecare felie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu