Ecler cu ciocolata



Eclerul cu ciocolata este o prajitura formata din coji de aluat oparit , crema de vanilie si glazura de ciocolata. Este desertul copilariei si este nelipsit de la mesele festive

6 ingrediente

Ingrediente
  • Coji ecler 24 buc - 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie, Ciocolata pentru decor

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  .

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 C), apoi la temperatura moderata (120 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie calda.

Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

Sa le savurati cu placere!





 

Comentarii