Cum facem Maioneza din lapte ?








Maioneză din lapte (fără ouă) — se prepară în 30 secunde și iese întotdeauna! Aperitive, Fără carne, Rețete cu carne Această maioneză se potrivește excelent pentru dregerea salatelor, servirea cu felurile principale de mâncare sau pregătirea sandwich-urilor. Se prepară foarte ușor, propriu-zis în câteva secunde și este întotdeauna reușită. Gustul ei nu se deosebește de cel al maionezei clasice. INGREDIENTE: -100 ml de lapte (la temperatura camerei); -200 ml de ulei; -2 linguri de suc de lămâie; -o linguriță de muștar; -1/3 linguriță de usturoi granulat; -½ linguriță de sare. MOD DE PREPARARE: 1.Turnați laptele și uleiul în paharul de la blender (este important ca ambele produse să fie la temperatura camerei; altfel maioneza nu va ieși). 2.Scufundați blenderul în pahar și porniți-l. Laptele și uleiul vor emulsiona îndată. 3.Cum numai maioneza se va îngroșa, adăugați muștarul, usturoiul granulat, sarea și sucul de lămâie în ea. Bateți-o cu blenderul până va deveni omogenă și mai groasă. Maioneza este gata! Ea are un gust fin și nu este grasă. Puteți să o păstrați timp de 5-7 zile în frigider. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

 

Comentarii