Castraveți în sos de roșii pentru iarnă

 

Castravetii in sos de rosii sunt deliciosi. Aceasta reteta simpla si usoara, va fi cu siguranta, pe placul multor gospodine. Trebuie sa o incerci si tu!

Ingrediente necesare:

  • 2 kg castraveti de marime medie, 3-4 lingurite pasta de tomate
  • 100 gr usturoi, 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri otet, 1 lingura de sare
  • 5 linguri ardei iute macinat
  • 1 lingura boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Spala castravetii in cateva ape pentru a elimina toata murdaria. Decojeste-i, apoi taie-i in felii mici. Pune castravetii intr-o cratita mare.

Toarna in cratita cu castraveti, pasta de rosii, ulei de floarea soarelui, ardei iute macinat, boia de ardei dulce si sare. Curata usturoiul, toaca-l marunt si adauga-l in vasul cu castraveti.

Pune apoi cratita pe aragaz si gateste amestecul de castraveti aproximativ o ora. La final, adauga otetul. Amesteca bine.

Transfera apoi castravetii in sos de rosii in borcane curate. Acopera borcanele cu capace. Infileteaza-le bine. Lasa borcanele cu castraveti sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Daca doresti, poti adauga si putin zahar in borcanul cu castraveti, pentru ca acestia sa fie mai fragezi. Castravetii in sos de rosii sunt excelenti pentru iarna si pot fi consumati alaturi de o varietate de mancaruri delicioase.

Incearca si tu aceasta reteta simpla, dar extrem de gustoasa. Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta si cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa-si puna cateva borcane de castraveti in sos de rosii pentru iarna. Spor la gatit!



Comentarii