Ruladele aperitive sunt un preparat minunat, care uimește și surprinde plăcut oaspeții. Fiecare dintre cele 3 rețete de astăzi sunt gustoase în felul său. Le puteți pregăti din timp și să le dați la congelator
1.Ruladă cu sfeclă roșie și hering sărat sau alt peste preferat
1.Ruladă cu sfeclă roșie și hering sărat sau alt peste preferat
Este simplu de realizat din cele mai accesibile ingrediente. Rulada gustoasă și aspectuoasă îmbină în sine un pandișpan delicat de sfeclă roșie și o cremă delicioasă de brânză și hering.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
-250 gr de sfeclă roșie fiartă (fără coajă);
-3 ouă;
-1 lingură de ulei;
-80 gr de amidon (făină);
-1 linguriță rasă de sare;
-1/2 linguriță de zahăr.
Pentru umplutură:
-1 hering sărat;
-300 gr de cremă de brânză;
-1 castravete murat;
-1 legătură de mărar.
MOD DE PREPARARE:
1.Treceți sfecla roșie prin răzătoarea mică.
2.Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în vasul cu sfeclă, iar albușurile le transferați într-un vas curat și uscat.
3.Adăugați sare și ulei în vasul cu sfeclă, apoi amestecați.
4.Încorporați amidonul, eventual făina, și mai amestecați o dată.
5.Bateți albușurile cu mixerul, până devin spumoase, apoi adăugați zahăr și continuați să amestecați cu mixerul, până obțineți spumă fermă.
Sfat.!!! Este foarte important ca albușurile să fie bătute bine. Datorită aerului din albușuri veți obține un blat pufos.
6.Transferați 1/3 de spumă de albușuri în vasul cu sfeclă și amestecați cu spatula sau lingura. Apoi adăugați spuma rămasă și mai amestecați o dată, până la omogenizare. Aluatul trebuie să rămână pufos.
7.Transferați și repartizați uniform aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, cât să obțineți un blat dreptunghiular cu mărimile aproximative de 28*38 cm.
8.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 13-15 minute. Transferați blatul pe tocător și lăsați-l să se răcorească.
9.Mărunțiți mărarul, tăiați castravetele cuburi mici, transferați ingredientele în vasul cu cremă de brânză și amestecați bine.
10.Acoperiți blatul cu compoziția obținută.
11.Tăiați 2 fileuri de hering în jumătate pe lungime și le așezați pe una din marginile blatului.
12.Rulați o ruladă, ajutându-vă cu hârtia de copt, o înfășurați în folie alimentară și o dați la frigider pentru cel puțin 1 oră sau peste noapte.
13.Tăiați rulada felii, așezați-le frumos pe platou și serviți aperitivul.
2.Ruladă cu spanac
O ruladă extraordinară! Înlocuiește perfect tartinele pe masa festivă și arată colorat și senzațional. Pandișpanul moale se combină armonios cu crema de brânză cu gust de citrice și peștele picant.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
-3 ouă;
-150 gr de spanac;
-50 gr de făină;
-1/3 linguriță de sare.
Pentru umplutură:
-300 gr de cremă de brânză;
-200 gr de pește roșu;
-1 lingură de zeamă de lămâie.
MOD DE PREPARARE:
1.Stoarceți spanacul decongelat de lichid.
Sfat. Puteți folosi spanac proaspăt. În acest caz, nu trebuie scurs de zeamă.
2.Separați albușurile de gălbenușuri.
3.În vasul cu spanac, adăugați sare și gălbenușuri, apoi pasați ingredientele cu blenderul vertical.
4.Încorporați făina și amestecați.
5.Bateți albușurile cu mixerul, până obțineți spumă fermă.
6.Transferați 1/3 de spumă de albușuri în vasul cu spanac și amestecați cu spatula sau lingura. Apoi adăugați spuma rămasă și mai amestecați o dată, până la omogenizare.
7.Transferați și repartizați uniform aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, cât să obțineți un blat cu mărimile aproximative de 20*30 cm.
Sfat. Hârtia de copt trebuie să fie calitativă și netedă. De hârtia grunțuroasă, blatul se va lipi.
8.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 10 minute (nu coaceți blatul mult timp, ca să nu-l uscați).
9.Lăsați blatul să se răcorească, apoi îl răsturnați pe tocător și îndepărtați hârtia.
Sfat. Dacă nu puteți dezlipi hârtia de blat, e nevoie să o umeziți cu apă, așteptați 5-7 minute și încercați din nou să îndepărtați hârtia.
10.Amestecați crema de brânză cu zeamă de lămâie.
Sfat. Dacă crema de brânză este foarte densă, adăugați și puțin lapte, smântână pentru gătit, smântână fermentată sau maioneză.
11.Întoarceți blatul cu suprafața netedă în jos și îl acoperiți cu un strat uniform de cremă de brânză.
12.Tăiați peștele felii subțiri și le așezați pe suprafața blatului, evitând marginea, pentru ca rulada să-și mențină mai bine forma
13.Rulați strâns o ruladă, o înfășurați în folie alimentară și o dați la frigider pentru 2 ore.
14.Tăiați rulada felii și serviți aperitivul.
3.Ruladă de morcov
Se prepară simplu, dar arată foarte festiv și aspectuos. Aperitivul va fi pe placul tuturor, de la mic la mare. Rulada festivă de morcov este pufoasă și foarte gustoasă. Blatul moale și pufos se asociază foarte bine cu crema delicată.
INGREDIENTE:
-600 gr de morcov;
-5 ouă;
-300 gr de cremă de brânză Philadelphia;
-1 linguriță de sare;
-1 legătură de mărar;
-piper negru măcinat – după gust;
-ulei – pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
1.Treceți morcovul prin răzătoarea mare sau medie.
2.Adăugați morcovul în tigaia înfierbântată cu ulei și 10 gr de unt și îl înăbușiți timp de 15 minute sub capac la foc mediu, până devine moale. Amestecați periodic, să nu se ardă.
3.Transferați morcovul într-un vas și lăsați-l să se răcorească.
4.Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în vasul cu morcov, condimentați cu piper negru și amestecați compoziția.
5.În vasul cu albușuri, adăugați aproximativ 1 linguriță de sare și le bateți cu mixerul timp de 5 minute, până obține spumă fermă.
6.Încorporați albușurile în vasul cu morcov în 2 partide și amestecați atent cu spatula, cât să obțineți o compoziție omogenă și pufoasă.
7.Transferați și repartizați uniform aluatul pe tava (38*47 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de aproximativ 15 minute.
8.Scoateți blatul și îl lăsați să se răcorească timp de aproximativ 10 minute.
9.Mărunțiți mărarul și amestecați-l cu cremă de brânză.
Sfat. Puteți folosi și altă umplutură: brânză de vaci cremoasă sau cașcaval răzuit cu maioneză și usturoi.
10.Răsturnați blatul pe folie alimentară și îndepărtați hârtia de copt.
11.Repartizați umplutura pe toată suprafața, apoi rulați o ruladă, ajutându-vă cu folia alimentară.
Sfat. Dacă veți rula rulada cu mâinile, blatul ar putea crăpa.
12.Înfășurați rulada în folie alimentară și o dați la frigider pentru 2-3 ore.
13.Tăiați rulada felii porționate și serviți aperitivul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu